Tüm Masözleri görmek için tıkla 

Derin Doku masajı nedir?

Derin doku masajı, daha derin kas katmanlarını ve bağ dokusunu yeniden hizalamaya odaklanan bir masaj terapisidir. Özellikle kronik ağrılar ve ağrılar ile boyun ve sırtın sertliği, bel ağrısı, bacak kası gerginliği ve omuz ağrısı gibi kasılmış bölgeler için faydalıdır.

Aynı vuruşlardan bazıları klasik masaj terapisi olarak kullanılır, ancak kasların alt tabakasına ve fasyaya (kasları çevreleyen bağ dokusu) ulaşmak için hareket daha yavaştır ve basınç daha derindir ve gerginlik ve ağrı bölgelerinde yoğunlaşır. .

Nasıl Çalışır? Teknikler 

Kronik kas gerginliği veya yaralanması olduğunda, genellikle kaslarda, tendonlarda ve bağlarda yapışıklıklar (ağrılı, sert doku bantları) vardır.

Yapışıklıklar dolaşımı engelleyebilir ve ağrıya, sınırlı harekete ve iltihaplanmaya neden olabilir.

 Terapistin daha derin kaslara ulaşması için kasların gevşetilmesi gerekir. 

Derin Doku Masajı Acıyor mu?

Masaj sırasında belirli noktalarda çoğu insan genellikle bir miktar rahatsızlık ve ağrı hisseder.

Bir şeyler incindiğinde ve yaşadığınız herhangi bir ağrı veya acı rahatlık menzilinizin dışındaysa terapistle iletişim kurmanız önemlidir.

Derin doku masajından sonra genellikle bir miktar sertlik veya ağrı olur, ancak bir veya birkaç gün içinde geçmesi gerekir. Masaj terapisti, masajdan sonra bölgeye buz uygulanmasını önerebilir.

derin doku masajı
derin doku masajı

Derin Doku Masajının Faydaları

Derin doku masajı genellikle kronik kas ağrısı, yaralanma rehabilitasyonu ve aşağıdaki koşullar gibi belirli bir soruna odaklanır:

  • Kronik ağrı
  • Bel ağrısı
  • Kısıtlı hareket imkanı
  • Yaralanmalardan kurtulma (örn. Kamçı, düşme, spor yaralanması)
  • Karpal tünel sendromu gibi tekrarlayan zorlanma yaralanması
  • Postüral problemler
  • Hamstringlerde, kalça kaslarında, IT bandında, bacaklarda, kuadrisepslerde, eşkenar dörtgenlerde, sırtın üst kısmında kas gerginliği
  • Ostearthritis ağrısı
  • Siyatik 
  • Piriformis sendromu
  • Tenisci dirseği
  • Fibromiyalji
  • Kas gerginliği veya spazmı
  • Bir antrenmandan veya vücut geliştirmeden sonra

Consumer Reports dergisine göre 34.000 kişi, derin doku masajını, osteoartrit ağrısını gidermede fizik tedavi, egzersiz, reçeteli ilaçlar, kayropraktik, akupunktur, diyet, glukozamin ve reçetesiz satılan ilaçlardan daha etkili olarak derecelendirdi.

Derin doku masajı ayrıca fibromiyalji ağrısı için en üst sırada yer aldı. İnsanlar genellikle derin doku masajından hemen sonra gelişmiş hareket açıklığını fark ederler.

Ziyaretim Sırasında Ne Bekleyebilirim?

Masaj terapistleri derin doku masajı sırasında parmak uçları, eklemler, eller, dirsekler ve önkolları kullanabilir.

Masaj terapisti belirli gergin bölgelerde çalışırken sizden derin nefes almanız istenebilir.

Derin Doku Masajı Acıtır mı?

Acıtmamalı, ancak klasik bir İsveç masajından biraz daha rahatsız edici olması muhtemeldir. Baskı sizin için çok fazlaysa, her zaman özgür hissetmelisiniz.

Laktik asidi dokulardan atmaya yardımcı olmak için derin bir doku masajından sonra bol miktarda su içmek önemlidir.

Aksi takdirde, ertesi gün ağrınız olabilir.

Derin doku masajından sonraki gün su içseniz bile biraz ağrı hissedebilirsiniz. Bu sadece çok fazla atık ürünün dokulardan atıldığı anlamına gelir. Yaklaşık bir gün içinde geçmesi gerekir.

Derin Doku Masajı İle Ne Kadar Hızlı Sonuç Alabilirim?

Derin bağ masajı neler başarabileceği konusunda gerçekçi olmak önemlidir. Pek çok insan daha fazla baskı ister ve terapist yeterince zorlarsa bir saat içinde tüm düğümlerinden kurtulabileceklerini düşünür. Bu sadece olmayacak.

Aslında, bir ömür boyu oluşan kronik düğümleri ve gerginliği gidermek en iyi şekilde egzersiz, duruşunuz ve hareket etme yolları üzerinde çalışma, gevşeme teknikleri ve düzenli bir masaj programını içeren entegre bir programla elde edilir.

Son olarak, derin doku kesinlikle değerli olsa da, kraniosakral terapi gibi nazik masaj tarzlarının vücutta derin bir gevşeme ve yeniden hizalanma sağlayabileceğinin farkında olmalısınız.

Güzel bir yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir